Ls hjt

Det 80 år gamle familiedrevne firma Vela i Aalborg har flere gange været med i kapløbet om at blive kåret som Årets Hjælpemiddel. I år lykkedes det.

 

Vinder stolerygAf Helle Veel, Dansk Rehab Group, helle@humancsr.dk


Stolen blev lanceret i 1970, og så er den blevet videreudviklet. Den seneste opgradering med en ny ryg har været så smart, at dommerkomiteen valgte at kåre stolen som en af årets to vindere på Health & Rehab messen.

-   Vi har i samarbejde med Aalborg Universitet og Anybody Technology udviklet en helt særlig ryg, hvor vi anerkender, at ryggen består af tre dele – et bækken, en bevægelig lændedel og en torso. Det tager stolen højde for, så den understøtter et naturligt lændesvaj, fortæller Poul Erik Jensen, der er ansvarlig for salg og marketing i Vela.

Han tilføjer, at stolen nok er den eneste i landet, der kan det. Det er et godt eksempel på, hvordan forskningsmiljøet og virksomheder kan gå sammen om at udvikle nye produkter. Ryggen til stolen er udviklet via en computer.

Poul Erik Jensen demonstrerer, hvordan stolen kan bruges som en lift, så folk siddende kan nå overskabene i køkkenet. Mennesker med nedslidning eller sygdomme som sclerose, muskelsvind og gigt har stor glæde af stolen.

-   Folk kan både bruge stolen derhjemme og på arbejde. Stolen fremmer den aktive siddestilling og gør, at folk kan bevare deres selvhjulpenhed, forklarer han.

Midt på sommeren kommer Vela med en ny kontorstol med nogle af de samme funktioner. Men der er satset mere på optiske design frem for funktionaliteten, som har været i højsædet på årets vinder Vela Tango 500 med en ALB-ryg (Active Lumber Back).

Nyheder

03. jul:

Advarsel mod International Fairs Directory

Vær opmærksom - der er udsendt brev og skema med opfordring til opdatering af stamdata.

11. jan:

Health & Rehab Scandinavia 2018

- Skandinaviens største fagmesse for sundhedsteknologi og hjælpemidler i maj 2018.

09. jul:

Besøgsstatistik 2016

Se detaljeret besøgsstatistik for 2016.

01. jun:

Få et overblik over nyheder på messen

De tre dage på messen bød på en lang række artikler, billeder og videoer bragt på hjemmesiden, i et dagligt nyhedsbrev, på Facebook, Instagram og Twitter.

13. maj:

I 2016 og 2017 venter store messebegivenheder

REHACARE i Düsseldorf til september trækker rekordmange danske udstillere, og i 2017 venter rundt jubilæum i Japan.