Ls hjt

28 familier fortæller om et liv med hjemmetræning med et hjerneskadet barn i ny bog.


Hjernebarnet holdAf Helle Veel, Dansk Rehab Group, helle@humancsr.dk

Omkring 200 hjerneskadede børn har forældre, som har valgt at lave hjemmetræning med dem. Flere af forældrene er med på Health & Rehab messen, og de beretter om synlige resultater efter få måneders træning.

-  Min datter har en hjernesygdom, som gjorde, at hun blev dårligere og dårligere og ikkelængere kunne klare at være i institution. Efter tre måneders træning derhjemme oplevede jeg, at hun fik mindre spasticitet og fik mere styrke og fleksibilitet i kroppen, fortæller Pernille Koue Hammershøj.

Hun er med i foreningen Hjernebarnet og fortæller lidt om foreningens udfordringer:

-  Vi oplever, at der er mange fordomme om hjemmetræning. Derfor vil vi gerne ud med vores budskaber og gøre andre forældre opmærksomme på, at de har et tilbud på linje med andre specialtilbud, der hedder hjemmetræning, siger Merete Schousboe, der har trænet sin 18-årige datter Lærke med spastisk lammelse, siden hun var to år.

Hun tilføjer, at folk måske bliver provokeret af hjemmetræning, fordi de ser det som et fravalg af systemet og eksperterne.

-  Det ærgerlige er, at loven stopper, når barnet fylder 18 år. Det er vigtigt fortsat at træne, for hverken min datter eller jeg har opgivet, at hun kommer til at gå korte distancer.

Rørende bog om hjemmetræning

Bogen ”Hjemmetræning af børn med hjerneskader” er gribende læsning. 28 familier beretter om et liv med store udfordringer.

Den 18-årige Lærke, der er adopteret, har skrevet et af kapitlerne, og hun har fremhævet følgende citat:

”Jeg kan læse og regne, jeg har lært flere sprog, så dum er jeg i hvert fald ikke. Spasticitet er faktisk lidt som stramme remme hos mig. Det gør, at jeg motorisk har svært ved ret mange ting. Godt nok forstår de fleste mig ikke, når jeg taler, men i mit hoved lyder det fuldstændig, som når andre taler”.

www.hjernebarnet.dk
Følg også Hjernebarnet på Facebook

 

Nyheder

03. jul:

Advarsel mod International Fairs Directory

Vær opmærksom - der er udsendt brev og skema med opfordring til opdatering af stamdata.

11. jan:

Health & Rehab Scandinavia 2018

- Skandinaviens største fagmesse for sundhedsteknologi og hjælpemidler i maj 2018.

09. jul:

Besøgsstatistik 2016

Se detaljeret besøgsstatistik for 2016.

01. jun:

Få et overblik over nyheder på messen

De tre dage på messen bød på en lang række artikler, billeder og videoer bragt på hjemmesiden, i et dagligt nyhedsbrev, på Facebook, Instagram og Twitter.

13. maj:

I 2016 og 2017 venter store messebegivenheder

REHACARE i Düsseldorf til september trækker rekordmange danske udstillere, og i 2017 venter rundt jubilæum i Japan.