Lćs hřjt

Tre forskellige projekter fra VIA University i Aarhus var nomineret pĂĄ Careware og havde et wild card til Health & Rehab messen.

 

Af Helle Veel, Dansk Rehab Group, helle@humancsr.dk

De tre projekter er meget forskellige, men har dog det til fælles, at de tager udgangspunkt i sårbare grupper i samfundet. De tre projektmagere sidder alle i Studentervæksthuset i Aarhus.

VIA Tabt BarndomCharlotte Kold har lavet et online behandlingstilbud, som henvender sig til personer, der har været udsat for seksuelle overgreb i barndommen. Statistikkerne viser, at hvert 10. barn har været udsat for det. Projektet hedder Tabt barndom.


-  Jeg har valgt at bruge interaktive videoer, som kommunikationsform. PĂĄ den mĂĄde bliver det tabulagte emne mere nærværende for folk, siger Charlotte Kold, der inden ĂĄret er omme, er færdig med en bachelor i entrepreneurship fra VIA University.


Hun oplyser, at hendes målgruppe er kendetegnet ved at have færre økonomiske midler end gennemsnittet, og at de risikerer at blive kastebold mellem jobcentrene og psykiatrien. På spørgsmålet om hun har kunnet bruge messen til noget, lyder svaret:


-  Jeg har fĂĄet mange gode kontakter, og sĂĄ har jeg været sĂĄ heldig at komme i kontakt med en tidligere leder af et nationalcenter for min mĂĄlgruppe. Hun har tilbudt at være sparringspartner for mig, fortæller Charlotte.


VIA MadvognenMadvognen hedder Sabine Rosenlunds projekt, som startede det hele. Inden længe følger endnu et projekt, som hedder Det Åbne Køkken. Begge projekter henvender sig primært til hjemløse.


-  Madvognene startede jeg for egne midler. Det handler om et gratis mĂĄltid mad til hjemløse, fortæller 28-ĂĄrige Sabine Rosenlund og fortsætter:


-  Ideen til Det Ă…bne Køkken udspringer af Madvognen. Det bliver et projekt, hvor hjemløse, ensomme, flygtninge, ældre og andre med behov for fællesskab kan mødes og selv lave mad. Det handler om, at de skal genvinde nogle færdigheder og udvikle nye, og sĂĄ skal de tage ansvar for projektet.


Hun giver som eksempel på ansvar, at de hjemløse selv skal være med til at komme med ideer og arrangere fx fællesspisning og foredrag.


Det Åbne Køkken, der kommer til at ligge et centralt sted i Aarhus, kræver en startkapital på 660.000 kr. Og så skal der findes 40 frivillige, som er klar til at støtte op fem hverdage fra kl. 14 til 21.


VIA LifestyleLifestyle Lab hedder det sidste projekt, som Caroline Johansen stĂĄr bag. Det handler om motion og sund livsstil i forhold til psykiske lidelser.


På hendes stand stod et skilt med spørgsmålet: Hvad er sundhed for dig? Rigtig mange messegæster havde gjort sig den ulejlighed at skrive et svar, som Caroline glædede sig til at blive klogere af.


-  Min stand faldt lidt uden for, men jeg har fĂĄet en masse kontakter og netværk, som jeg kan bruge fremadrettet, siger hun og tilføjer:

-  Jeg hĂĄber at fĂĄ kontakt til diætister og fysioterapeuter, som jeg kan bruge pĂĄ freelancebasis.


Caroline Johansen satser pĂĄ at starte et eventbureau, som slĂĄr pĂĄ sundhedsfremme og livssstilsoptimering. Hun er i gang med at udvikle konceptet, og her har messen givet hende gode input.

Nyheder

03. jul:

Advarsel mod International Fairs Directory

Vær opmærksom - der er udsendt brev og skema med opfordring til opdatering af stamdata.

11. jan:

Health & Rehab Scandinavia 2018

- Skandinaviens største fagmesse for sundhedsteknologi og hjælpemidler i maj 2018.

09. jul:

Besøgsstatistik 2016

Se detaljeret besøgsstatistik for 2016.

01. jun:

FĂĄ et overblik over nyheder pĂĄ messen

De tre dage på messen bød på en lang række artikler, billeder og videoer bragt på hjemmesiden, i et dagligt nyhedsbrev, på Facebook, Instagram og Twitter.

13. maj:

I 2016 og 2017 venter store messebegivenheder

REHACARE i Düsseldorf til september trækker rekordmange danske udstillere, og i 2017 venter rundt jubilæum i Japan.