Ls hjt

Ansatte i plejen har fået sværere ved at komme på messe, mens de fleste terapeuter ikke oplever samme udfordring.


Af Helle Veel, Dansk Rehab Group, helle@humancsr.dk

Er det blevet sværere at få lov til at tage på messe?


Fagpersoner 3Det spørgsmål blev stillet til 11 fagpersoner på messen. Ud fra deres svar kan det konstateres, at ansatte i plejen mange steder er blevet beskåret så meget, at det er blevet sværere. Mens terapeuter ikke oplever den store forskel, uanset hvor i landet de kommer fra. Det gælder i hvert fald de 11, der blev spurgt.


Sosu-assistent Heidi Olsen fra Demenscentret på Amager er en af dem, der er glad for, at det blev netop hende, der måtte tage i Bella Center.


- I år er jeg den eneste fra plejen, der er af sted, mens vi tidligere har været flere. Det hænger sammen med personalereduktioner, siger Heidi Olsen og tilføjer, at hun har fået genopfrisket en masse, og at hun blev fascineret af Raizer fra Liftup (en stolelift, der kan samles under personen af en enkelt hjælper).


Som terapeut råder Hanne Støttrup over sin egen tid, og hun fortæller om et 5-6 timers langt møde, hvor hun og kollegerne kunne komme med ønsker til tiltag.


- Mange har svært ved at tage velfærdsteknologi til sig. Jeg tror, det hænger sammen med, at der ikke er ressourcer til at sætte sig ordentligt ind i det, og så bliver det utrygt, siger hun.


En ansat fra Thisted Kommune beretter om, at hun har fået kontakt til flere forhandlere på messen, hvor hun har foreslået, at hendes arbejdsplads kan levere testpersoner til nye produkter.


- Jeg har fået meget ud af messen. GPS teknologien for mennesker med demens er spændende, fx har jeg set et smykke med GPS, som kan spores med en sender, siger hun.


Fagpersoner GentofteDe fire kolleger – Heidi Klysner, Christina Schilling, Elna Søndergaard og Anne Christensen - fra Børneterapien i Gentofte har brugt en eftermiddag på messen, og de har fundet nye produkter, som er meget nemmere at bruge, end dem de bruger i dag.


De har også fået inspiration til legetøj til børnene, men de kunne godt ønske sig, at der var meget mere legetøj med på messen.


- Vi fandt interessant 01 kontaktlegetøj – fx en sæbeboblemaskine, og så har vi set på cykler og gå-stativer. Vi har også studeret stole og indsatser til stole, og så har vi fået lavet aftaler med nogen, vi skal vende tilbage til, fortæller de fire og tilføjer, at det sociale og netværksdelen også betyder meget.


Fagpersoner Sønderjylland torsdagTre kolleger – Elsebet Jul Olsen, Birte Petersen og Dorete Noer - fra Hospice Sønderjylland havde taget turen til København, og de havde forberedt sig godt hjemmefra, så deres besøg blev målrettet deres behov.


Som de siger, er det vigtigt at have taget stilling til, hvad de vil gå i dybden med, inden de tager af sted.


- Inden vi tog af sted, spurgte vi vores kolleger, om de havde noget, vi skulle kigge på for dem. Hvis vi er uforberedte, får vi ikke nok udbytte af messen, siger de tre og tilføjer:


- Det er interessant at tale med leverandører, for så kan vi give vores besyv med i forhold til at udvikle nye produkter. Vi har tilbudt at blive testpersoner for puder og bækkenstole.


De tre har et ønske til næste Health & Rehab messe, og det er, at det bliver muligt at søge på produkter, så de kan planlægge en præcis rundtur til udstillerne.

 

Nyheder

03. jul:

Advarsel mod International Fairs Directory

Vær opmærksom - der er udsendt brev og skema med opfordring til opdatering af stamdata.

11. jan:

Health & Rehab Scandinavia 2018

- Skandinaviens største fagmesse for sundhedsteknologi og hjælpemidler i maj 2018.

09. jul:

Besøgsstatistik 2016

Se detaljeret besøgsstatistik for 2016.

01. jun:

Få et overblik over nyheder på messen

De tre dage på messen bød på en lang række artikler, billeder og videoer bragt på hjemmesiden, i et dagligt nyhedsbrev, på Facebook, Instagram og Twitter.

13. maj:

I 2016 og 2017 venter store messebegivenheder

REHACARE i Düsseldorf til september trækker rekordmange danske udstillere, og i 2017 venter rundt jubilæum i Japan.