Lćs hřjt

Health & Rehab Scandinavia
- en af Danmarks ældste messer 

I 2010 traf branchen i fællesskab beslutning om, at messen fremadrettet skulle afvikles hvert andet år i Bella Center. Både den traditionsrige nationale messe skulle bevares samtidig med, at man ønskede at fastholde og udbygge udstillingens status som ”gateway to Scandinavia”.

Siden 2012 har Dansk Rehab Gruppe videreført messen som ene-ejer og det er således blevet hele branchens eje og samme år nød messen opbakning fra 38 forskellige lande.
I 2014 sigtede vi mod at nå nye højder og udviklede den traditionsrige messe med et helt nyt set-up med tilhørende fagspecifikke konferencer arrangeret i samarbejde med branchens interessenter og partnere. Health & Rehab Scandinavia’s internationale profil blev ligeledes styrket med øget deltagelse af internationale delegationer. Både danskere, franskmænd, kinesere og russere kiggede forbi messen i Bella Center.

Kurven blev knækket med stor fremgang i besøgstallet på over 37 procent. Det danner grobund for en fantastisk messe i 2016, og giver energi og kræfter til, at det skal blive endnu større og bedre om 2 år.

PĂĄ messen var udstillingsomrĂĄdet med nye produkter fra de forskellige brancher nemlig fyldt med 49 nyheder sammenlignet med 21 nyheder under sidste messe.

Det er tydeligt, at Health & Rehab Scandinavia har manifesteret sig som Skandinaviens største messe for sundheds- og velfærdsindustrien.

Vi glæder os til at forsætte historien om en af Danmarks ældste messer!

 

 

SĂĄdan startede det


Udstillingen Health & Rehab Scandinavia er en af landes ældste udstillinger. Den første udstilling blev afholdt d. 13. og 14. juli 1936 pĂĄ Hotel Christiansminde i Svendborg med 11 udstillende virksomheder. Arrangøren bag udstillingen i 1936 var Centralorgan for Ledere af Offentlige Anstalter, som var en lederforening der var blevet stiftet ĂĄret før. Udstillingen var med til at finanserne det første ĂĄrsmøde og havde samtidig til formĂĄl, at vise lederne et udpluk af hjælpemidler pĂĄ datidens danske marked. De følgende ĂĄr blev ĂĄrsmødet og udstillingen afviklet forskellige steder rundt om i Danmark. Til trods for vanskelighederne med at samles under anden verdenskrig blev ĂĄrsmødet med den tilhørende udstilling alligevel afviklet.

Op gennem 50’erne voksede udstillingen stærkt, og det begyndte at være vanskeligt at finde hoteller og idrætshaller rundt om i landet, hvor der var plads nok til den hastigt voksende udstilling. Den sidste af disse var i Næstvedhallerne, hvor der desværre ikke var plads til alle de virksomheder, som ønskede at udstille. Året efter kom derfor den første Forsorgsmesse til Messecenter Herning. Med placeringen i Herning fortsatte udstillingen sin udvikling og vækst op gennem 60’erne og frem til midten af 80’erne til en gigantisk stor udstilling - senest under navnet Forsorg og Hospital. Messen forsøgte sig også med afvikling andre steder i landet – eksempelvis blev udstillingen afholdt for første gang i Bella Center i 1977 med stor succes. Da udstillingen var størst i midten af 80’erne tiltrak den flere end 18.000 besøgende.

I 1985 blev udstillingen etableret som et aktieselskab under navnet Forsorg og Hospital A/S. I slutningen af 80’erne indledte udstillingens ejer Forsorgslederne (tidligere Centralorgan for Ledere af Offentlige Anstalter) et samarbejde med Foreningen af Hjælpemiddelleverandører i Danmark. Dette samarbejde udviklede sig særdeles positivt, og messen blev kontinuerligt afviklet en gang årligt, men nu forskellige steder i Danmark.
Foreningen Forsorgslederne har siden hen ændret navn og er nu blevet til fagforeningen LederForum, og tilsvarende har Foreningen af Hjælpemiddelleverandører i Danmark også ændret sig og er nu blevet til brancheorganisationen Dansk Rehab Gruppe. Samarbejdet mellem de to foreninger har ført til mange succesfulde messer.

9a2c91 billede1

generelt Del messen med
venner, familie og kollegaer

Nyheder

03. jul:

Advarsel mod International Fairs Directory

Vær opmærksom - der er udsendt brev og skema med opfordring til opdatering af stamdata.

11. jan:

Health & Rehab Scandinavia 2018

- Skandinaviens største fagmesse for sundhedsteknologi og hjælpemidler i maj 2018.

09. jul:

Besøgsstatistik 2016

Se detaljeret besøgsstatistik for 2016.

01. jun:

FĂĄ et overblik over nyheder pĂĄ messen

De tre dage på messen bød på en lang række artikler, billeder og videoer bragt på hjemmesiden, i et dagligt nyhedsbrev, på Facebook, Instagram og Twitter.

13. maj:

I 2016 og 2017 venter store messebegivenheder

REHACARE i Düsseldorf til september trækker rekordmange danske udstillere, og i 2017 venter rundt jubilæum i Japan.